צהריים טובים!
לפני כמה שנים עסו לי סתימה גדולה על שטח לעסי.שלשום השן הזאת התחילה לכאוב.הגעתי לרופא שיניים שלי ונאמר לי שיש צורך בטיפול שורש,מבנה+כתר בשן הזאת. איך זה יכול לקרות עם שן שיש בה סתימה.
– ככל הנראה בשן הזאת ביצעו סתימה בשל עששת עמוקה. וסיבה של כאב חוזר יכול מאוד להיות עששת חוזרת.לעתים קרובות קורה בסתימות גדולות (עמוקות) עצם השן כבר פגועה על ידי טוקסינים (חיידקים) של מיקרונים ואפילו כבר אחרי מספר ימים יתכן הכאב בשן זאת. בזמן הצילום רנטגן דלקת יכלה להיות קטנה יותר מאשר בתוך השן עצמה. לכן לפעמים קורה שרופא סם סתימה מאוד קרוב מעצב השורש מה שיכול לגרום לאי נעימות זמנית ו\או החמרת כאב בעתיד הקרוב. במצבים האלה אנו מזהירים ומידעים את המטופל שעששת עמוקה ומנסים להציל שן ולמנוע טיפול שורש ושיקום עתידי.
– ברפואת שיניים אין מוסג כזה תותבות נסתרות.קיים מספר רב של סוגים תותבות שונים, במרפאות שלנו מתבצעות כל סוגים של עבודות של תותבות נשלפות.יכול מאוד להיות שבפרסומת הייתה כוונה לתותבות אנטי-אלרגניות , שמיוצרות מחומר פלסטי שקוף , לכן נראות באמת כמו נסתרות , אבל אנו ממליצים למטופלים שלנו להתאים תותבות מסוג שקוף אך ורק אחרי יעוץ רפואי מוסמך.
שלום! אני אף פעם לא טיפלתי באבנית השיניים. בלסת התחתונה מקדימה ומאחור יש אבנית וכתוצאה מכך אחד השיניים מתנדנדת,האם ניקוי אבן יכול להזיק לי?
– ניקוי אבן מקצועית מהווה הורדת אבן תת ועל חניכי. אנו משתמשים במכשיר אולטרא קולי (סקילר) וווים מכנים . התהליך הזה חסר כל כאב ונזק ואך מומלץ כטיפול תקופתי.אחרי ניקוי אבן כדאי לערוך מספר טיפולים נדרשים לריפוי חניכיים על מנת להוריד את הדלקת הנאותה. כל הטיפולים הנ”ל ניתנים במרפאות שלנו . נשמח לראותכם בין מטופלינו
–
לפני 4 שנים עסו לי מספר כתרים על מבנה יצוק בשיניים קדמיות. כל השיניים מגושרות. לאחר מספר שנים מתחת לגשר נהיה ריח לא נעים אפילו לאחר צחצוח. מה עליי לעשות?
קודם כל אנו מאוד ממליצים להגיע למרפאת שיניים. רק לאחר בדיקה ואבחון רב ניתן להבין מה הוא מקור התלונה.יכולות להיות מספר סיבות לריח לא נעים מהפה , אחת מהן – טיפול בשניים אחרות לגמרי לא קשורות לגשר הזה.
שלום! היה לי טיפול שורש. אני מעוניין בכתר על שן הזאת. רופא אמר שבשן הזאת יש תהליך דלקתי , ויש צורך בחידוש טיפול שורש אבל ללא אחריות ב 100% על זה. אחרי זה שמו לי תרופה בשן וזה כאב מזה יומיים ואחרי אותם יומיים נרגע. אני מאוד מוטרד מזה שלא נותנים אחריות על כזאת עבודה , אני שלמתי לא מאט כסף. מה עליי לעשות?
– אדון נכבד, קשה מאוד לענות על שאלתך בלי לראות צילומים לפני הטיפול וחוסר מודעות על מה נעשה . אבל לפי התאורך כאב אחרי חידוש טיפול שורש קורה , זה שהוא פוחת זה סימן טוב . לפי הסטטיסטיקה יש % 70 הצלחה של חידושי טיפולי שורש. אנו מצעים לך להעביר עלינו את הצילומים לכתובת דוא”ל …….. נסמך לעזור לך.
ככל הנראה היה לך עקירה כירורגית של השן בינה, בדרך כלל עקירה שכזו חייבת חלוקה של השן לכמה חלקים. הכאב יכול להיות קשור לדלקת או מהסתבכות . כדי לבדוק את הבעיה לעומק אבקש לפנות לאחד מהסניפים של המרפאות שלנו ונשמח לתת לך מענה לגבי כל שאלה או בקשה.
שלום, כן אנחנו מבצעים תותבות מסוג זה, אבל זה לא תותבת גמישה אלא תותבת רגילה מבוססת על ריפוד רך, זה מאפשר לנו לתת לטובת לסת תחתונה אחיזה יותר טובה והפחתה של הלחץ על הרקמות רכות של הלסת. חשוב מאוד בלקיחת מידה בשביל התותבת להתייחס בחשיבות רבה למבנה האנטומי של חלל הפה
יישור שיניים במרפאות שלנו מתבצע על ידי רופא אורתודנט. ישור שיניים זה טיפולים שמתארך לתקופה ממושכת וישור עצמו מתבצע בעזרת תהליכים ושיטות שונות. הכול תלוי בחומרת המקרה ספציפי לכול בן אדם, תלוי גם בגיל של המטופל והשיטות שנבחרו לאישור שיניים.
בחירה של המשחה זה שלב חשוב והמבחר עצמו תלוי בכמה פרמטרים. חשוב לקחת בחשבון את המצב של הרקמות הקשות של השיניים,מצב של רירית הפה, רמת דלקת בחלל הפה. משחת שיניים וגם מברשת שיניים מותאמים לכל אדם בפרט, ועדיף לעשות את הבחירה ביחד עם השיננית. הרופא צריך לבדוק את המצב החניכיים, יבצע את הטיפול הדרוש ויבחר את המשחה ואת המברשת הכי מתאימות לך ואם יראה מצב של דלקת חניכיים יבצע את הטיפול הדרוש לכך
שלום. עששת יכולה להימצא בחריצים האנטומים של השיניים ובמקומות הקשים לניקוי. מסטיק מומלץ לשימוש לאחר האוכל הוא מסייעה לנקות את השטח לעסי של השן, אבל מקומות אחרים של השן לא. בשביל זה קיימים שיטות ניקוי אחרות, כמו חוט דנטאלי ופלוס. בגלל זה אפשר להשתמש במסטיק רק כעזר משני.
– שלום, ניתוח השתלת שיניים עושים עם הרדמה מקומית, בזמן הניתוח הפציינט לא מרגיש שום כאב.אחרי השתלות שיניים ניתן לקחת כדורים נגד כאבים, ואנטיביוטיקה. השתלות שיניים פתרון מעולה למקרים שאין ברירה ו אין אפשרות לעשות גשר חרסינה, השיקום מכפה על כל ה”סבל” שעברו הפציינטים. עתידי ואסתטיקה שניתן להשיג בעתיד לגבי סיכוי הצלחה של השתלות שיניים. אחוז הצלחה היום נחשב לאחוז גבוה כ 97% המחלות כרוניות יכולים להוריד את הסיכוי, בדיקות שלפני השתלות שיניים עוזרים לנו לצפות מה אחוז הצלחה עוד לפני הטיפול.
– שלום הצטברות אבנית בשיניים באמת יכול להוביל לריח רע מהפה. האבנית מצטברת במקומות שאין להם גישה נוחה ע”י מברשת שיניים, יומיים הראשונים במקומות האלו מצטבר רובד דנטלי לאחר מכן הוא נהפך לאבנית שכבר לא ניתן להורידו ע”י צחצוח שיניים רגיל. אבנית בשיניים גורם לדלקת בחניכיים ו נסיגת של העצם. הרופאי שיניים ממליצים פעם בחצי שנה להגיע לניקוי אבנית ו לשימור על היגיינה בחלל הפה.
-שלום רב קשה מאוד לענות על שאלה שלך עכב כך שאין לנו מספיק מידע לגבי מצב של השן שלך. אם אין לך כאבים באותה שן ו בצילום שיניים נוכל ליראות שאין דלקת, אין שום צורך בחידוש טיפול שורש ותהיה אפשרות לבצעה את הכתר חרסינה בשן הזו.
בכבוד רב, בטי.
תשובה:
בטי היקרה,
זה הגיוני בהחלט. קרוב לוודאי שהיה לך המון אבנית על חניכיים, וכמו כן על תת חניכית ונפיחות רבה של החניכיים. הרופא נהג כראוי והסיר לך את כל האבנית על החניכיים, לאחר זמן קצר הנפיחות יורדת ומתגלה שוב אבנית שנמצאה מתחת לחניכיים ולכן עלייך לגשת לרופא בשנית ולהסיר אותה.
הנך מוזמנת להגיע למרפאתנו לקבלת עזרה בכל נושא.
האם אפשרי לעשות שתלים בזמן טיפול כימותרפי?
תשובה:
לפי הספרות אין זה מומלץ לבצע טיפולים כירורגיים עקב כך שבזמן הטיפול יש ירידה ניכרת של מערכת החיסון ובעיה בריפוי, לכן מומלץ לחכות שנה לאחר תום טיפול כימותרפי ורק אז לבצע את התהליך.
לפני כשלושה ימים ביצעתי עקירה כירורגית של שן בינה בצד שמאל למטה. מיד עם תום העקירה לא הורגשו כאבים אך לאחר כיומיים החלו כאבים עזים. ניגשתי לרופא השיניים ונאמר לי שיש לי דלקת במכתשית ושעליי לקחת אנטיביוטיקה.
מה עליי לעשות על מנת להקל על הכאבים?
בתודה, סיגל.
תשובה:
סיגל יקירתי,
כדברייך, הנה סובלת ממה שנקרה מכתשית יבשה. ככל הנראה כריש דם שהיה קיים בכמתשית נתלש או נשטף ממקומו וחשף את העצם ולכן יש כאבים.
עלייך לגשת לרופא שיניים לטיפול במכתשית ולא רק לקחת אנטיביוטיקה.
הנה מוזמנת לפנות אלינו בכל עת.
תשובה:
גברתי הנכבדה,
ישנם שיקולים רבים בשאלה האם לבצע גשר או שתל. במידה והשיניים ליד הינם בריאות ויש מספיק עצם במקום מאוד מומלץ לבצע שתל על מנת לא לפגוע בשיניים הסמוכות, אך כדי להגיע להחלטה סופית עלייך להגיע לבדיקה אצל רופא השיניים.
נקבע לי תור לעקירת שני שיניים ולאחר יומיים נקבע לי תור לניקוע אבן. כששאלתי במרפאה אם זה מוקדם מדיי לבצע טיפול הסרת אבנית יומיים לאחר עקירה ונעניתי שלא.
האם קיבלתי תשובה אמינה?
בכבוד רב, מיכל
– מיכל הנכבדה ,
זה אידניבידואלי לחלוטין. ישנם מקרים שאין אפשרות לבצע ניקוי אבנית יומיים לאחר עקירה, וישנם מקרים שזה לא מוקדם מדיי, תלוי בתגובת גופך. עלייך לגשת לבדיקה נוספת לאחר העקירה ולוודא את נכונות הדבר
– גבירתי הנכבדה,
החלטתו של הרופא הינה נכונה והוא פעל כראוי שלא לקח סיכון ופגע בעצב. כפי שמתועד בספרות, חתיכות שהם פחות משני מילימטר בקוטר הן הנספגות. ברוב המקרים אין שום סיכון להתפתחות של זיהום, במיוחד בשיני בינה שלא היה להן דלקת פירפיקאלית.
כתרים רגיליים מחרסינה מעוכה על מתחת או כתרי זירקוניה.
רציתי לדעת מה עדיף לעשות ומהו ההבדל.
– קיים הבדל עצום בין כתר זירקוניה לכתר ה”רגיל”. כתרי זירקוניה הינם הרבה יותר מתאים מתחינה ביולוגית לרקמות בחלל הפה והוא אינרטי לגמרי, כלומר, שהגוף לא מגיב אליו בשום צורה והוא הרבה יותר אסטטי וניתן להגיע לרמה שרופא ללא כלים מיוחדים לא יוכל להבדיל בין כתר לשן טבעית. בסיסו של כתר חרסינה ה”רגיל” הינו ממתכת מכל סוג שהוא, שיכולה להתחמצן וליצור פס שחור מעל הכתר בחניכיים. בעקבות כך שהכתר מתכתי יכולים להיווצר זרמים גלווניים בתוך הפה במידה וקיימים מתכות נוספות וטעם חמצמץ קבוע.
המלצתי האישית הינה לפנות לרופא ליעוץ חוזר ולקבל מידע נוסף.
– יכולים להיות מספר סיבות לכאבים. לאורך זמן יכולה להתפתח עשת (חור) מתחת לסתימה. במידה והעששת לא עמוקה ניתן לחדש את הסתימה. יכול להיות סדק בסתימה או שבר, במידה וזו הבעיה יהיה צורך להחליף אותה. בנוסף, יכול להיות שהתפתחה עששת משנית ונוצר חור גדול ועקב כך התפתחה דלקת בלתי הפיכה במח השן, ולכן בדחיפות יש להגיע לרופא ולבצע טיפול שורש לפני שנוצרת דלקת בחוד השורש והטיפול יהפך הרבה יותר מורכב, עד לעקירה.